Instrukcja BHP przy produkcji pieczywa cukierniczego
Przeznaczenie dokumentu:
Gotowa Instrukcja BHP przy produkcji pieczywa cukierniczego, która powinna się znajdować w każdym przedsiębiorstwie cukierniczym gdzie produkowane jest pieczywo cukiernicze - tj. herbatniki, płatki, pierniki itp..
Informacje techniczne:
Instrukcja zapisana jest jako dokument tekstowy, który można od razu wydrukować. Istnieje możliwość edycji instrukcji za pomocą aplikacji MS Office lub OpenOffice.
Inne:
Ustawa Kodeks Pracy Art. 237.
§ 1. Pracodawca jest obowiązany zaznajamiać pracowników z przepisami i zasadami bezpieczeństwa i higieny pracy dotyczącymi wykonywanych przez nich prac.
§ 2. Pracodawca jest obowiązany wydawać szczegółowe instrukcje i wskazówki dotyczące bezpieczeństwa i higieny pracy na stanowiskach pracy.
§ 3. Pracownik jest obowiązany potwierdzić na piśmie zapoznanie się z przepisami oraz zasadami bezpieczeństwa i higieny pracy.
Miejsce złożenia dokumentu:
Instrukcja BHP przy produkcji pieczywa cukierniczego powinna być umieszczona w łatwo dostępnym dla pracownika miejscu, a każdy pracownik powinien być zapoznany z instrukcją urządzenia wykorzystywanego na stanowisku pracy. Dodatkowo po zapoznaniu się z instrukcją, każdy pracownik zobowiązany jest własnoręcznym podpisem potwierdzić fakt zapoznania się z nią.
Dokument przeznaczy dla:
firmy
Miejsce zastosowania:
Przedsiębiorstwo
Słowa kluczowe:
bhp cukierni,bhp piekarni,instrukcja bhp,ppoż,pip,państwowa inspekcja pracy,bezpieczeństwo i higiena pracy,
Podstawa prawna dokumentu:
Kodeks pracy: art. 2374 |
Inne dokumeny z kategorii Instrukcje BHP
Instrukcja BHP dla Obsługi wyparzacza gastronomicznegoGotowa instrukcja BHP dla Obsługi wyparzacza gastronomicznego , która powinna się znajdować w każdym przedsiębiorstwie gdzie do pracy używana jest wyparzacz gastronomiczny -... |
Zobacz | Pobierz | |
Instrukcja BHP przy pracach na wysokościGotowa Instrukcja BHP przy pracach na wysokości , która powinna się znajdować w każdym przedsiębiorstwie gdzie prace prowadzone są na wysokościach, np. firmy budowlane, remontowe, itp. |
Zobacz | Pobierz | |
Instrukcja BHP Ogólna dla firmyInstrukcja BHP Ogólna dla firmy powinna znajdować się w każdym przedsiębiorstwie, która dotyczy wszystkich pracowników niezależnie od zajmowanego stanowiska oraz wykonywanej pracy. |
Zobacz | Pobierz | |
Instrukcja BHP dla Obsługi telefaksuWedług Kodeksu Pracy każde urządzenie znajdujące się w firmie powinno posiadać instrukcję bhp dotyczącą obsługi tego urządzenia. Dotyczy to również, powszechnie używanego telefaksu, który... |
Zobacz | Pobierz | |
Instrukcja BHP dla Obsługi prasyGotowa instrukcja BHP dla Obsługi prasy , która powinna się znajdować w każdym przedsiębiorstwie gdzie do pracy używana jest prasa - np. wytłaczania form, stempli, etc. |
Zobacz | Pobierz | |
Regulamin pracowni technicznejW każdej szkole, gdzie znajduje się pracownia techniczna powinien znajdować się regulamin. Aby sprostać prawu wystarczy pobrać dokument jakim jest Regulamin pracowni... |
Zobacz | Pobierz | |
Instrukcja BHP dla Obsługi łopaty mechanicznejGotowa instrukcja BHP Obsługi łopaty mechanicznej , przeznaczona dla wszelkich przedsiębiorstw, gdzie przy pracy wykorzystywane są łopaty - np. firmy budowlane, remontowe,... |
Zobacz | Pobierz | |
Instrukcja BHP obowiązująca wszystkich pracownikówGotowa instrukcja BHP obowiązująca wszystkich pracowników , która powinna znajdować się w każdej firmie - niezależnie od jej wielkości oraz branży. |
Zobacz | Pobierz | |
Instrukcja BHP dla Obsługi przecinarki ściernicowejGotowa Instrukcja BHP dla Obsługi przecinarki ściernicowej , która powinna się znajdować w każdym przedsiębiorstwie gdzie do pracy wykorzystywana jest przecinarka ściernicowa . |
Zobacz | Pobierz | |
Instrukcja BHP dla Obsługi trzonu kuchennego gazowegoGotowa instrukcja BHP dla Obsługi trzonu kuchennego gazowego , która powinna się znajdować w każdej firmie gastronomicznej, która posiada na swoim wyposażeniu kuchnie gazowe. |
Zobacz | Pobierz |