Instrukcja BHP dla obsługi Gaśnicy Proszkowej
Przeznaczenie dokumentu:
Instrukcja BHP dla obsługi Gaśnicy Proszkowej powinna znajdować się w każdej firmie gdzie do bezpieczeństwa wykorzystywana jest właśnie Gaśnica Proszkowa.
Uwagi:
Instrukcja składa się z następujących punktów:
1. UWAGI OGÓLNE
2. PODSTAWOWE CZYNNOŚCI PRZED URUCHOMIENIEM GAŚNICY
3. PODSTAWOWE CZYNNOŚCI PODCZAS GASZENIA I PO JEGO ZAKOŃCZENIU
4. CZYNNOŚCI ZABRONIONE, DOPUSZCZALNY NORMY I PARAMETRY
5. UWAGI KOŃCOWE
Informacje techniczne:
Instrukcja zapisana jest w postaci pliku tekstowego, który można od razu wydrukować i przekazać do zatwierdzenia, jak również można dokonać jej edycji za pomocą aplikacji MS Office lub OpenOffice.
Inne:
Ustawa Kodeks Pracy Art. 237.
§ 1. Pracodawca jest obowiązany zaznajamiać pracowników z przepisami i zasadami bezpieczeństwa i higieny pracy dotyczącymi wykonywanych przez nich prac.
§ 2. Pracodawca jest obowiązany wydawać szczegółowe instrukcje i wskazówki dotyczące bezpieczeństwa i higieny pracy na stanowiskach pracy.
§ 3. Pracownik jest obowiązany potwierdzić na piśmie zapoznanie się z przepisami oraz zasadami bezpieczeństwa i higieny pracy.
Miejsce złożenia dokumentu:
Instrukcja BHP dla obsługi Gaśnicy Proszkowej powinna być umieszczona w łatwo dostępnym dla pracownika miejscu, a każdy pracownik powinien być zapoznany z instrukcją urządzenia wykorzystywanego na stanowisku pracy. Dodatkowo po zapoznaniu się z instrukcją, każdy pracownik zobowiązany jest własnoręcznym podpisem potwierdzić fakt zapoznania się z nią.
Dokument przeznaczy dla:
firmy
Miejsce zastosowania:
Przedsiębiorstwo
Słowa kluczowe:
instrukcja bhp,bhp,ppoż,instrukcja gaśnicy,gaśnica,gaśnica proszkowa,bhp gaśnicy proszkowej,jak używać gaśnicę proszkową,
Podstawa prawna dokumentu:
Kodeks pracy: art. 2374 |
Inne dokumeny z kategorii Instrukcje BHP
Instrukcja Pierwszej Pomocy - OdmrożeniaGotowa Instrukcja Pierwszej Pomocy - Odmrożenia powinna znajdować się w każdej firmie gdzie może przytrafić się wypadek związany z odmrożeniami - firmy mięsne, chłodnie, itp., jak... |
Zobacz | Pobierz | |
Instrukcja BHP dla Obsługi kserokopiarkiGotowa instrukcja BHP dla Obsługi kserokopiarki , która powinna znajdować się w każdym punkcie oferującym usługi kserograficzne jak i w każdej firmie, która posiada kserokopiarkę do... |
Zobacz | Pobierz | |
Instrukcja BHP dla Obsługi frezarkiGotowa instrukcja BHP dla Obsługi frezarki , którą można od razu \"wdrożyć\" w życie. |
Zobacz | Pobierz | |
Instrukcja BHP dla Obsługi wyparzacza gastronomicznegoGotowa instrukcja BHP dla Obsługi wyparzacza gastronomicznego , która powinna się znajdować w każdym przedsiębiorstwie gdzie do pracy używana jest wyparzacz gastronomiczny -... |
Zobacz | Pobierz | |
Instrukcja BHP dla Obsługi przecinarki ściernicowejGotowa Instrukcja BHP dla Obsługi przecinarki ściernicowej , która powinna się znajdować w każdym przedsiębiorstwie gdzie do pracy wykorzystywana jest przecinarka ściernicowa . |
Zobacz | Pobierz | |
Instrukcja Pierwszej Pomocy - OparzeniaGotowa Instrukcja Pierwszej Pomocy - Oparzenia powinna znajdować się w każdej firmie gdzie może przytrafić się wypadek związany z poparzeniem ciała jak również w placówkach... |
Zobacz | Pobierz | |
Instrukcja mycia i dezynfekcji pomieszczeń urządzeń i sprzętuGotowa instrukcja mycia i dezynfekcji pomieszczeń urządzeń i sprzętu , która powinna się znajdować w każdym przedsiębiorstwie - ze względu na to, że sprząta się wszędzie, lecz w... |
Zobacz | Pobierz | |
Instrukcja BHP dla obsługi frytkownicyInstrukcja BHP dla obsługi frytkownicy , która powinna się znajdować w firmach gastronomicznych posiadających frytkownice. |
Zobacz | Pobierz | |
Instrukcja BHP dla Obsługi zgrzewarki punktowejGotowa instrukcja BHP dla obsługi zgrzewarki punktowej , która powinna się znajdować w każdym przedsiębiorstwie gdzie do pracy wykorzystywana jest zgrzewarka punktowa . |
Zobacz | Pobierz | |
Instrukcja BHP dla mechanika samochodowegoGotowa instrukcja BHP dla mechanika samochodowego , która powinna się znajdować w każdym warsztacie, gdzie naprawiane są samochody. |
Zobacz | Pobierz |