
Instrukcja BHP dla Obsługi pieca piekarniczego
Przeznaczenie dokumentu:
Jeżeli posiadasz piekarnię, to posiadasz też piec piekarniczy. Ten dokument jest właśnie dla Ciebie - Gotowa instrukcja BHP dla Obsługi pieca piekarniczego.
Uwagi:
Instrukcja w szczegółowy sposób opisuje następujące zagadnienia:
1. Warunki dopuszczenia do pracy przy piecu
2. Czynności, jakie należy wykonać przed przystąpieniem do pracy z urządzeniem
3. Zasady i sposoby bezpiecznego używania pieca piekarniczego
4. Czynności, jakie należy podjąć po zakończeniu pracy z urządzeniem
5. Zasady postępowania w sytuacjach awaryjnych
Informacje techniczne:
Instrukcja zapisana jest jako dokument tekstowy, który można od razu wydrukować. Istnieje możliwość edycji instrukcji za pomocą aplikacji MS Office lub OpenOffice.
Inne:
Ustawa Kodeks Pracy Art. 237.
§ 1. Pracodawca jest obowiązany zaznajamiać pracowników z przepisami i zasadami bezpieczeństwa i higieny pracy dotyczącymi wykonywanych przez nich prac.
§ 2. Pracodawca jest obowiązany wydawać szczegółowe instrukcje i wskazówki dotyczące bezpieczeństwa i higieny pracy na stanowiskach pracy.
§ 3. Pracownik jest obowiązany potwierdzić na piśmie zapoznanie się z przepisami oraz zasadami bezpieczeństwa i higieny pracy.
Miejsce złożenia dokumentu:
Instrukcja BHP dla Obsługi pieca piekarniczego powinna być umieszczona w łatwo dostępnym dla pracownika miejscu, a każdy pracownik powinien być zapoznany z instrukcją urządzenia wykorzystywanego na stanowisku pracy. Dodatkowo po zapoznaniu się z instrukcją, każdy pracownik zobowiązany jest własnoręcznym podpisem potwierdzić fakt zapoznania się z nią.
Dokument przeznaczy dla:
firmy
Miejsce zastosowania:
Przedsiębiorstwo
Słowa kluczowe:
instrukcja bhp dla Obsługi pieca piekarniczego,gotowa instrukcja bhp dla Obsługi pieca piekarniczego,instrukcja bezpieczeństwa i higieny pracy dla Obsługi pieca piekarniczego,wzór instrukcji bhp dla Obsługi pieca piekarniczego,wzór instrukcji bezpieczeństwa i higieny pracy dla Obsługi pieca piekarniczego,instrukcja bhp pieca piekarniczego
Podstawa prawna dokumentu:
Kodeks pracy: art. 2374 |
Inne dokumeny z kategorii Instrukcje BHP
![]() |
Instrukcja Sanitarna zmywania naczyń stołowych w zakładach żywienia zbiorowegoW sytuacji gdy prowadzisz restaurację, bar, czy też inny obiekt żywienia zbiorowego - jednym z niezbędnych dokumentów jaki musisz posiadać jest Instrukcja Sanitarna zmywania naczyń... |
Zobacz | Pobierz |
![]() |
Instrukcja BHP dla SekretariatuGotowa instrukcja BHP dla Sekretariatu , która powinna znajdować się w każdym przedsiębiorstwie jak i placówce edukacyjnej, w której znajduje się sekretariat. |
Zobacz | Pobierz |
![]() |
Instrukcja BHP dla ochroniarzaGotowa instrukcja BHP dla ochroniarza , która powinna się znajdować w każdym przedsiębiorstwie, gdzie przewidziane jest stanowisko pracy Frezer . |
Zobacz | Pobierz |
![]() |
Instrukcja BHP dla Obsługi komputera oraz drukarkiGotowa Instrukcja BHP dla Obsługi komputera oraz drukarki , która powinna się znajdować w każdym przedsiębiorstwie gdzie do pracy wykorzystywana jest komputer i drukarka . |
Zobacz | Pobierz |
![]() |
Instrukcja BHP dla obsługi szlifierkiGotowa Instrukcja BHP dla obsługi szlifierki , która powinna się znajdować w każdym przedsiębiorstwie gdzie do pracy wykorzystywana jest szlifierka . |
Zobacz | Pobierz |
![]() |
Instrukcja BHP dla Obsługi wyważarki kół samochodowychGotowa instrukcja BHP dla Obsługi wyważarki kół samochodowych , którą można od razu \"wdrożyć\" w życie. |
Zobacz | Pobierz |
![]() |
Instrukcja BHP dla Obsługi maszyn offsetowych arkuszowychGotowa instrukcja BHP dla Obsługi maszyn offsetowych arkuszowych , która powinna się znajdować w każdym przedsiębiorstwie gdzie do pracy używana jest maszyna offsetowa - np.... |
Zobacz | Pobierz |
![]() |
Instrukcja BHP dla Obsługi osadzaka HILTIGotowa instrukcja BHP dla Obsługi osadzaka HILTI , powinna znajdować się w każdym przedsiębiorstwie korzystającym z osadzaków. |
Zobacz | Pobierz |
![]() |
Instrukcja BHP dla Pracowników handlowych branży spożywczejGotowa instrukcja BHP dla pracowników handlowych branży spożywczej , która powinna się znajdować w każdym przedsiębiorstwie z branży spożywczej gdzie jest miejsce pracy... |
Zobacz | Pobierz |
![]() |
Instrukcja BHP dla Obsługi czopiarkiGotowa instrukcja BHP dla Obsługi czopiarki , która powinna się znajdować w każdym przedsiębiorstwie gdzie do pracy używana jest czopiarka . |
Zobacz | Pobierz |