![doc - Instrukcja BHP dla Pracowników handlowych branży spożywczej](http://opendoc.pl/templates/t2/gfx/doc.gif)
Instrukcja BHP dla Pracowników handlowych branży spożywczej
Przeznaczenie dokumentu:
Gotowa instrukcja BHP dla pracowników handlowych branży spożywczej, która powinna się znajdować w każdym przedsiębiorstwie z branży spożywczej gdzie jest miejsce pracy handlowiec.
Uwagi:
Instrukcja w szczegółowy sposób opisuje następujące zagadnienia:
1. Wymogi stawiane pracownikom
2. Czynności zabronione
3. Higiena pracy
4. Zabronione rzeczy do wykonywania w pomieszczeniach
5. Podstawowe czynności do wykonania po zakończeniu pracy
Informacje techniczne:
Instrukcja zapisana jest jako dokument tekstowy, który można od razu wydrukować. Istnieje możliwość edycji instrukcji za pomocą aplikacji MS Office lub OpenOffice.
Inne:
Ustawa Kodeks Pracy Art. 237.
§ 1. Pracodawca jest obowiązany zaznajamiać pracowników z przepisami i zasadami bezpieczeństwa i higieny pracy dotyczącymi wykonywanych przez nich prac.
§ 2. Pracodawca jest obowiązany wydawać szczegółowe instrukcje i wskazówki dotyczące bezpieczeństwa i higieny pracy na stanowiskach pracy.
§ 3. Pracownik jest obowiązany potwierdzić na piśmie zapoznanie się z przepisami oraz zasadami bezpieczeństwa i higieny pracy.
Miejsce złożenia dokumentu:
Instrukcja BHP dla pracowników handlowych branży spożywczej powinna być umieszczona w łatwo dostępnym dla pracownika miejscu, a każdy pracownik powinien być zapoznany z instrukcją urządzenia wykorzystywanego na stanowisku pracy. Dodatkowo po zapoznaniu się z instrukcją, każdy pracownik zobowiązany jest własnoręcznym podpisem potwierdzić fakt zapoznania się z nią.
Dokument przeznaczy dla:
firmy
Miejsce zastosowania:
Przedsiębiorstwo
Słowa kluczowe:
bhp,instrukcja bhp,bhp spożywka,przedsiębiorstwo spożywcze,instrukcja bezpieczeństwa i higieny pracy,ppoż,prawo pracy,
Podstawa prawna dokumentu:
Kodeks pracy: art. 2374 |
Inne dokumeny z kategorii Instrukcje BHP
![]() |
Instrukcja BHP dla obsługi Gaśnicy ŚniegowejInstrukcja BHP dla obsługi Gaśnicy Proszkowej powinna znajdować się w każdej firmie gdzie do bezpieczeństwa wykorzystywana jest właśnie Gaśnica Proszkowa. |
Zobacz | Pobierz |
![]() |
Instrukcja BHP dla wartownika straży przemysłowejGotowa instrukcja BHP dla wartownika straży przemysłowej , która powinna się znajdować w każdym przedsiębiorstwie przewidziana jest posada wartownika bez broni . |
Zobacz | Pobierz |
![]() |
Instrukcja Pierwszej Pomocy - OparzeniaGotowa Instrukcja Pierwszej Pomocy - Oparzenia powinna znajdować się w każdej firmie gdzie może przytrafić się wypadek związany z poparzeniem ciała jak również w placówkach... |
Zobacz | Pobierz |
![]() |
Instrukcja BHP dla stanowiska KasjeraInstrukcja BHP dla stanowiska Kasjera , która powinna się znajdować w każdym sklepie zatrudniającym kasjerów. |
Zobacz | Pobierz |
![]() |
Instrukcja BHP dla Obsługi prasyGotowa instrukcja BHP dla Obsługi prasy , która powinna się znajdować w każdym przedsiębiorstwie gdzie do pracy używana jest prasa - np. wytłaczania form, stempli, etc. |
Zobacz | Pobierz |
![]() |
Instrukcja BHP dla ŚlusarzaGotowa instrukcja BHP dla Ślusarza , która powinna się znajdować w każdym przedsiębiorstwie, gdzie przewidziane jest stanowisko pracy Ślusarz . |
Zobacz | Pobierz |
![]() |
Instrukcja BHP dla Prac dekarskichGotowa instrukcja BHP dla Prac dekarskich , która powinna się znajdować w każdej firmie prowadzącej działalność dekarską. |
Zobacz | Pobierz |
![]() |
Instrukcja Pierwszej Pomocy - OgólnaGotowa Instrukcja Pierwszej Pomocy - Ogólne zasady postępowania powinna znajdować się w każdej firmie gdzie może przytrafić się wypadek jak również w placówkach medycznych. |
Zobacz | Pobierz |
![]() |
Instrukcja BHP dla Obsługi wyparzacza gastronomicznegoGotowa instrukcja BHP dla Obsługi wyparzacza gastronomicznego , która powinna się znajdować w każdym przedsiębiorstwie gdzie do pracy używana jest wyparzacz gastronomiczny -... |
Zobacz | Pobierz |