Instrukcja mycia i dezynfekcji pomieszczeń urządzeń i sprzętu
Przeznaczenie dokumentu:
Gotowa instrukcja mycia i dezynfekcji pomieszczeń urządzeń i sprzętu, która powinna się znajdować w każdym przedsiębiorstwie - ze względu na to, że sprząta się wszędzie, lecz w szczególności - hurtownie, sklepy, kioski.
Informacje techniczne:
Instrukcja zapisana jest jako dokument tekstowy, który można od razu wydrukować. Istnieje możliwość edycji instrukcji za pomocą aplikacji MS Office lub OpenOffice.
Inne:
Ustawa Kodeks Pracy Art. 237.
§ 1. Pracodawca jest obowiązany zaznajamiać pracowników z przepisami i zasadami bezpieczeństwa i higieny pracy dotyczącymi wykonywanych przez nich prac.
§ 2. Pracodawca jest obowiązany wydawać szczegółowe instrukcje i wskazówki dotyczące bezpieczeństwa i higieny pracy na stanowiskach pracy.
§ 3. Pracownik jest obowiązany potwierdzić na piśmie zapoznanie się z przepisami oraz zasadami bezpieczeństwa i higieny pracy.
Miejsce złożenia dokumentu:
Instrukcja mycia i dezynfekcji pomieszczeń urządzeń i sprzętu/i> powinna być umieszczona w łatwo dostępnym dla pracownika miejscu, a każdy pracownik powinien być zapoznany z instrukcją urządzenia wykorzystywanego na stanowisku pracy. Dodatkowo po zapoznaniu się z instrukcją, każdy pracownik zobowiązany jest własnoręcznym podpisem potwierdzić fakt zapoznania się z nią.
Dokument przeznaczy dla:
firmy
Miejsce zastosowania:
Przedsiębiorstwo
Słowa kluczowe:
czyszczenie powierzchni,czyszczenie urządzeń,czyszczenie sprzętu,higiena w pracy,czysta praca,bezpieczeństwo i higiena pracy,mycie,dezynfekcja,
Podstawa prawna dokumentu:
Kodeks pracy: art. 2374 |
Inne dokumeny z kategorii Instrukcje BHP
Instrukcja przeprowadzenia bezpiecznej ewakuacji z budynku szkołyGotowa Instrukcja przeprowadzenia bezpiecznej ewakuacji z budynku szkoły , która powinna się znajdować w każdej placówce edukacyjnej - od szkół podstawowych po szkoły średnie. |
Zobacz | Pobierz | |
Instrukcja BHP dla Obsługi kleszczy ogłuszającychGotowa instrukcja BHP dla Obsługi kleszczy ogłuszających , która powinna się znajdować w firmach prowadzących ubój zwierząt przy zastosowaniu kleszczy. |
Zobacz | Pobierz | |
Instrukcja utrzymania higieny otoczenia piekarniGotowa Instrukcja utrzymania higieny otoczenia piekarni , która powinna się znajdować w każdej piekarni. |
Zobacz | Pobierz | |
Instrukcja BHP Ogólna dla firmyInstrukcja BHP Ogólna dla firmy powinna znajdować się w każdym przedsiębiorstwie, która dotyczy wszystkich pracowników niezależnie od zajmowanego stanowiska oraz wykonywanej pracy. |
Zobacz | Pobierz | |
Instrukcja BHP dla Obsługi wózka widłowegoGotowa Instrukcja BHP dla Obsługi wózka widłowego , która powinna się znajdować w każdym przedsiębiorstwie budowlanym gdzie do pracy wykorzystywana jest wózek widłowy np.... |
Zobacz | Pobierz | |
Instrukcja obsługi zamrażarek lad chłodniczych i szaf chłodniczychGotowa instrukcja obsługi zamrażarek, lad chłodniczych i szaf chłodniczych , która powinna się znajdować w każdym przedsiębiorstwie gdzie wykorzystywane są zamrażarki/b>,... |
Zobacz | Pobierz | |
Instrukcja BHP dla stanowiska kasjerki w markecieInstrukcja BHP dla stanowiska kasjerki w markecie powinna znajdować się w każdym markecie (sklepie gdzie jest stanowisko kasjerki). |
Zobacz | Pobierz | |
Instrukcja BHP dla obsługi Gaśnicy ŚniegowejInstrukcja BHP dla obsługi Gaśnicy Proszkowej powinna znajdować się w każdej firmie gdzie do bezpieczeństwa wykorzystywana jest właśnie Gaśnica Proszkowa. |
Zobacz | Pobierz | |
Instrukcja BHP dla Obsługi mechanicznych nożyc do blachyGotowa Instrukcja BHP dla Obsługi mechanicznych nożyc do blachy , która powinna się znajdować w każdym przedsiębiorstwie gdzie do pracy wykorzystywane są nożyce do blachy -... |
Zobacz | Pobierz |