Instrukcja BHP dla Obsługi krajalnicy pieczywa
Przeznaczenie dokumentu:
Gotowa do wydruku Instrukcja BHP dla Obsługi krajalnicy pieczywa, która powinna znajdować się w każdej w piekarniach czy sklepach (hipermarkety) gdzie oferuje się usługi związane z krojeniem pieczywa.
Uwagi:
Instrukcja w szczegółowy sposób opisuje następujące zagadnienia związane z wykorzystywaniem krajalnicy pieczywa w trakcie pracy:
1. Warunki dopuszczenia pracownika do pracy przy krajalnicy
2. Czynności, które należy wykonać przed przystąpieniem do pracy z urządzeniem
3. Zasady i sposoby bezpiecznego wykonywania pracy (opis czynności, których nie wolno wykonywać w trakcie pracy z krajalnicą oraz rzeczy, które należy wykonać)
4. Czynności po zakończeniu pracy
5. Zasady postępowania w sytuacjach awaryjnych
6. Uwagi związane z wykonywaniem pracy przy krajalnicy
Informacje techniczne:
Instrukcja zapisana jest jako dokument tekstowy, który można od razu wydrukować. Istnieje możliwość edycji instrukcji za pomocą aplikacji MS Office lub OpenOffice.
Inne:
Ustawa Kodeks Pracy Art. 237.
§ 1. Pracodawca jest obowiązany zaznajamiać pracowników z przepisami i zasadami bezpieczeństwa i higieny pracy dotyczącymi wykonywanych przez nich prac.
§ 2. Pracodawca jest obowiązany wydawać szczegółowe instrukcje i wskazówki dotyczące bezpieczeństwa i higieny pracy na stanowiskach pracy.
§ 3. Pracownik jest obowiązany potwierdzić na piśmie zapoznanie się z przepisami oraz zasadami bezpieczeństwa i higieny pracy.
Miejsce złożenia dokumentu:
Instrukcja BHP dla Obsługi krajalnicy pieczywa powinna być umieszczona w łatwo dostępnym dla pracownika miejscu, a każdy pracownik powinien być zapoznany z instrukcją urządzenia wykorzystywanego na stanowisku pracy. Dodatkowo po zapoznaniu się z instrukcją, każdy pracownik zobowiązany jest własnoręcznym podpisem potwierdzić fakt zapoznania się z nią.
Dokument przeznaczy dla:
firmy
Miejsce zastosowania:
Przedsiębiorstwo
Słowa kluczowe:
instrukcja bhp dla Obsługi krajalnicy pieczywa,gotowa instrukcja bhp dla Obsługi krajalnicy pieczywa,instrukcja bezpieczeństwa i higieny pracy dla Obsługi krajalnicy pieczywa,wzór instrukcji bhp dla Obsługi krajalnicy pieczywa,wzór instrukcji bezpieczeństwa i higieny pracy Obsługi krajalnicy pieczywa,instrukcja bhp krajalnicy pieczywa
Podstawa prawna dokumentu:
Kodeks pracy: art. 2374 |
Inne dokumeny z kategorii Instrukcje BHP
Instrukcja utrzymania higieny otoczenia piekarniGotowa Instrukcja utrzymania higieny otoczenia piekarni , która powinna się znajdować w każdej piekarni. |
Zobacz | Pobierz | |
Instrukcja udzielania pierwszej pomocyW każdym przedsiębiorstwie musi znajdować się instrukcja udzielania pierwszej pomocy . Wypadki mogą przytrafić się wszędzie oraz każdemu - a skutki mogą być nieprzewidywalne. |
Zobacz | Pobierz | |
Instrukcja BHP dla obsługi wózka wysokiego podnoszeniaInstrukcja BHP dla obsługi wózka wysokiego podnoszenia powinna znajdować się w każdej firmie gdzie do pracy wykorzystywane są wózki wysokiego podnoszenia. |
Zobacz | Pobierz | |
Instrukcja BHP dla Obsługi piły tarczowej do cięcia drewnaGotowa instrukcja BHP dla Obsługi piły tarczowej do cięcia drewna , która powinna się znajdować w każdym przedsiębiorstwie gdzie do pracy używana jest piła tarczowa do cięcia... |
Zobacz | Pobierz | |
Instrukcja BHP dla Eksploatacji kotłów gazowych i olejowychGotowa instrukcja BHP dla Eksploatacji kotłów gazowych i olejowych , która powinna się znajdować w każdym przedsiębiorstwie gdzie używane są kotły gazowe lub olejowe. |
Zobacz | Pobierz | |
Instrukcja BHP dla Obsługi kserokopiarkiGotowa instrukcja BHP dla Obsługi kserokopiarki , która powinna znajdować się w każdym punkcie oferującym usługi kserograficzne jak i w każdej firmie, która posiada kserokopiarkę do... |
Zobacz | Pobierz | |
Instrukcja BHP dla Obsługi trzonu kuchennego gazowegoGotowa instrukcja BHP dla Obsługi trzonu kuchennego gazowego , która powinna się znajdować w każdej firmie gastronomicznej, która posiada na swoim wyposażeniu kuchnie gazowe. |
Zobacz | Pobierz | |
Instrukcja mycia rąkJest to Gotowa instrukcja mycia rąk , która powinna znajdować się w każdym przedsiębiorstwie - np. restauracji, sklepie spożywczym, barze szybkiej obsługi - gdzie pracownicy mają... |
Zobacz | Pobierz | |
Instrukcja AlarmowaGotowa do wydruku Instrukcja Alarmowa , która powinna znajdować się w każdej firmie - od 1 osobowych po duże korporacje. |
Zobacz | Pobierz | |
Instrukcja BHP przy spawaniu gazowymGotowa instrukcja BHP przy spawaniu gazowym , która powinna się znajdować w każdym przedsiębiorstwie gdzie wykonywane jest spawanie gazowe . |
Zobacz | Pobierz |