Instrukcja BHP dla obsługi Gaśnicy Śniegowej
Przeznaczenie dokumentu:
Instrukcja BHP dla obsługi Gaśnicy Proszkowej powinna znajdować się w każdej firmie gdzie do bezpieczeństwa wykorzystywana jest właśnie Gaśnica Proszkowa.
Uwagi:
Instrukcja składa się z następujących punktów:
1. UWAGI OGÓLNE
2. PODSTAWOWE CZYNNOŚCI PRZED URUCHOMIENIEM GAŚNICY
3. PODSTAWOWE CZYNNOŚCI PODCZAS GASZENIA I PO JEGO ZAKOŃCZENIU
4. CZYNNOŚCI ZABRONIONE, DOPUSZCZALNY NORMY I PARAMETRY
5. UWAGI KOŃCOWE
Informacje techniczne:
Instrukcja zapisana jest w postaci pliku tekstowego, który można od razu wydrukować i przekazać do zatwierdzenia, jak również można dokonać jej edycji za pomocą aplikacji MS Office lub OpenOffice.
Inne:
Ustawa Kodeks Pracy Art. 237.
§ 1. Pracodawca jest obowiązany zaznajamiać pracowników z przepisami i zasadami bezpieczeństwa i higieny pracy dotyczącymi wykonywanych przez nich prac.
§ 2. Pracodawca jest obowiązany wydawać szczegółowe instrukcje i wskazówki dotyczące bezpieczeństwa i higieny pracy na stanowiskach pracy.
§ 3. Pracownik jest obowiązany potwierdzić na piśmie zapoznanie się z przepisami oraz zasadami bezpieczeństwa i higieny pracy.
Miejsce złożenia dokumentu:
Instrukcja BHP dla obsługi Gaśnicy Śniegowej powinna być umieszczona w łatwo dostępnym dla pracownika miejscu, a każdy pracownik powinien być zapoznany z instrukcją urządzenia wykorzystywanego na stanowisku pracy. Dodatkowo po zapoznaniu się z instrukcją, każdy pracownik zobowiązany jest własnoręcznym podpisem potwierdzić fakt zapoznania się z nią.
Dokument przeznaczy dla:
firmy
Miejsce zastosowania:
Przedsiębiorstwo
Słowa kluczowe:
instrukcja bhp,bhp,ppoż,instrukcja gaśnicy,gaśnica,gaśnica śniegowa,bhp gaśnicy śniegowej,jak używać gaśnicę śniegową,
Podstawa prawna dokumentu:
Kodeks pracy: art. 2374 |
Inne dokumeny z kategorii Instrukcje BHP
Instrukcja BHP dla obsługi kuchenki mikrofalowejInstrukcja BHP dla obsługi kuchenki mikrofalowej powinna znajdować się w każdej firmie oraz punkcie gastronomicznym gdzie udostępniona jest kuchenka mikrofalowa. |
Zobacz | Pobierz | |
Instrukcja BHP w laboratoriumGotowa Instrukcja BHP w laboratorium , która powinna się znajdować w każdym przedsiębiorstwie gdzie prowadzone są prace laboratoryjne - związane z próbkami chemicznymi. |
Zobacz | Pobierz | |
Instrukcja BHP dla ręcznych prac transportowychInstrukcja BHP dla ręcznych prac transportowych przeznaczona jest dla firm, w których są magazyny i towary (produkty) są przenoszone ręcznie przez pracowników. |
Zobacz | Pobierz | |
Instrukcja obsługi i eksploatacji urządzeń chłodniczychGotowa instrukcja obsługi i eksploatacji urządzeń chłodniczych , która powinna się znajdować w każdym przedsiębiorstwie gdzie wykorzystywane są urządzenia chłodnicze np.... |
Zobacz | Pobierz | |
Instrukcja BHP dla Obsługi kserokopiarkiGotowa instrukcja BHP dla Obsługi kserokopiarki , która powinna znajdować się w każdym punkcie oferującym usługi kserograficzne jak i w każdej firmie, która posiada kserokopiarkę do... |
Zobacz | Pobierz | |
Instrukcja mycia rąkJest to Gotowa instrukcja mycia rąk , która powinna znajdować się w każdym przedsiębiorstwie - np. restauracji, sklepie spożywczym, barze szybkiej obsługi - gdzie pracownicy mają... |
Zobacz | Pobierz | |
Instrukcja BHP dla Obsługi malarni proszkowejGotowa instrukcja BHP dla Obsługi elektrodrążarki , która powinna się znajdować w każdym przedsiębiorstwie, które stosuje metodę malowania proszkowego i posiada wyodrębnione... |
Zobacz | Pobierz | |
Instrukcja BHP ręcznego przemieszczania przedmiotów nieporęcznychGotowa instrukcja BHP ręcznego przemieszczania przedmiotów nieporęcznych - mebli - powinna znajdować się w każdej firmie meblarskiej (zarówno produkcyjnej jak i w sklepach meblowych). |
Zobacz | Pobierz | |
Instrukcja BHP dla Obsługi szlifierki dwutarczowejGotowa Instrukcja BHP dla Obsługi szlifierki dwutarczowej , która powinna się znajdować w każdym przedsiębiorstwie gdzie do pracy wykorzystywana jest szlifierka dwutarczowa . |
Zobacz | Pobierz | |
Instrukcja BHP dla Obsługi maszyn produkcyjnychGotowa Instrukcja BHP dla Obsługi maszyn produkcyjnych , która powinna się znajdować w każdym przedsiębiorstwie gdzie zakresem działalności jest produkcja różnego rodzaju produktów. |
Zobacz | Pobierz |