
Instrukcja BHP dla Obsługi frezarki pionowej
Przeznaczenie dokumentu:
Gotowa instrukcja BHP dla Obsługi frezarki pionowej, która powinna się znajdować w każdym przedsiębiorstwie, gdzie wykorzystywana jest frezarka.
Uwagi:
Instrukcja opisuje następujące rzeczy:
1. Przeznaczenie frezarki pionowej
2. Podstawowe dane techniczne
3. Przepisy BHP
4. Uruchomienie oraz praca z frezarką
5. Czynności po zakończeniu pracy
6. Uwagi końcowe oraz przegląd frezarki
Informacje techniczne:
Instrukcja zapisana jest jako dokument tekstowy, który można od razu wydrukować. Istnieje możliwość edycji instrukcji za pomocą aplikacji MS Office lub OpenOffice.
Inne:
Ustawa Kodeks Pracy Art. 237.
§ 1. Pracodawca jest obowiązany zaznajamiać pracowników z przepisami i zasadami bezpieczeństwa i higieny pracy dotyczącymi wykonywanych przez nich prac.
§ 2. Pracodawca jest obowiązany wydawać szczegółowe instrukcje i wskazówki dotyczące bezpieczeństwa i higieny pracy na stanowiskach pracy.
§ 3. Pracownik jest obowiązany potwierdzić na piśmie zapoznanie się z przepisami oraz zasadami bezpieczeństwa i higieny pracy.
Miejsce złożenia dokumentu:
Instrukcja BHP dla Obsługi frezarki pionowej powinna być umieszczona w łatwo dostępnym dla pracownika miejscu, a każdy pracownik powinien być zapoznany z instrukcją urządzenia wykorzystywanego na stanowisku pracy. Dodatkowo po zapoznaniu się z instrukcją, każdy pracownik zobowiązany jest własnoręcznym podpisem potwierdzić fakt zapoznania się z nią.
Dokument przeznaczy dla:
firmy
Miejsce zastosowania:
Przedsiębiorstwo
Słowa kluczowe:
frezarka,frezarka pionowa,instrukcja bhp,bhp frezarki,bezpieczeństwo i higiena pracy,instrukcja bhp do druku,obsługa frezarki pionowej,
Podstawa prawna dokumentu:
Kodeks pracy: art. 2374 |
Inne dokumeny z kategorii Instrukcje BHP
![]() |
Instrukcja BHP dla obsługi kuchenki mikrofalowejInstrukcja BHP dla obsługi kuchenki mikrofalowej powinna znajdować się w każdej firmie oraz punkcie gastronomicznym gdzie udostępniona jest kuchenka mikrofalowa. |
Zobacz | Pobierz |
![]() |
Instrukcja BHP dla obsługi maszyny introligatorskiej - bigówkiInstrukcja BHP dla obsługi maszyny introligatorskiej - bigówki , która powinna się znajdować w firmach prowadzących prace introligatorskie. |
Zobacz | Pobierz |
![]() |
Instrukcja BHP dla obsługi Gaśnicy ŚniegowejInstrukcja BHP dla obsługi Gaśnicy Proszkowej powinna znajdować się w każdej firmie gdzie do bezpieczeństwa wykorzystywana jest właśnie Gaśnica Proszkowa. |
Zobacz | Pobierz |
![]() |
Instrukcja Przeciwpożarowa dla lakierni i malarniGotowa instrukcja Przeciwpożarowa , przeznaczona dla lakierni oraz malarni. Oddzielna instrukcja została napisana ze względu na używanie materiałów łatwopalnych oraz opary na... |
Zobacz | Pobierz |
![]() |
Instrukcja BHP dla hydraulikaGotowa instrukcja BHP dla hydraulika , która powinna się znajdować w każdym przedsiębiorstwie, gdzie przewidziane jest stanowisko pracy Frezer . |
Zobacz | Pobierz |
![]() |
Regulamin pracowni technicznejW każdej szkole, gdzie znajduje się pracownia techniczna powinien znajdować się regulamin. Aby sprostać prawu wystarczy pobrać dokument jakim jest Regulamin pracowni... |
Zobacz | Pobierz |
![]() |
Instrukcja BHP w zbiornikach, wnętrzach urządzeń technicznych i innych niebezpiecznych przestrzeniach zamkniętychGotowa Instrukcja BHP w zbiornikach, wnętrzach urządzeń technicznych i innych niebezpiecznych przestrzeniach zamkniętych , która powinna się znajdować w każdym przedsiębiorstwie... |
Zobacz | Pobierz |
![]() |
Instrukcja BHP Ogólna dla firmyInstrukcja BHP Ogólna dla firmy powinna znajdować się w każdym przedsiębiorstwie, która dotyczy wszystkich pracowników niezależnie od zajmowanego stanowiska oraz wykonywanej pracy. |
Zobacz | Pobierz |
![]() |
Instrukcja BHP dla Obsługi kosiarki samojezdnej z siedziskiemGotowa Instrukcja BHP dla Obsługi kosiarki samojezdnej z siedziskiem , która powinna się znajdować w każdym przedsiębiorstwie gdzie do pracy wykorzystywana jest kosiarka... |
Zobacz | Pobierz |
![]() |
Instrukcja Sanitarna zmywania naczyń stołowych w zakładach żywienia zbiorowegoW sytuacji gdy prowadzisz restaurację, bar, czy też inny obiekt żywienia zbiorowego - jednym z niezbędnych dokumentów jaki musisz posiadać jest Instrukcja Sanitarna zmywania naczyń... |
Zobacz | Pobierz |