
Instrukcja BHP dla Obsługi kutra do mięsa
Przeznaczenie dokumentu:
Gotowa instrukcja BHP dla Obsługi kutra do mięsa, która powinna się znajdować w każdym przedsiębiorstwie gdzie do pracy używana jest kuter do mięsa - w przemyśle mięsnym.
Uwagi:
Instrukcja określa w szczegółowy sposób następujące zagadnienia:
1. Określenie pracownika, który może pracować z urządzeniem
2. Czynności podczas wykonywania pracy przy pomocy kutra do mięsa
3. Czynności zabronione
4. Czynności do wykonania po ukończeniu pracy
5. Uwagi końcowe - postępowanie w przypadku wypadku, pożaru, itp.
Informacje techniczne:
Instrukcja zapisana jest jako dokument tekstowy, który można od razu wydrukować. Istnieje możliwość edycji instrukcji za pomocą aplikacji MS Office lub OpenOffice.
Inne:
Ustawa Kodeks Pracy Art. 237.
§ 1. Pracodawca jest obowiązany zaznajamiać pracowników z przepisami i zasadami bezpieczeństwa i higieny pracy dotyczącymi wykonywanych przez nich prac.
§ 2. Pracodawca jest obowiązany wydawać szczegółowe instrukcje i wskazówki dotyczące bezpieczeństwa i higieny pracy na stanowiskach pracy.
§ 3. Pracownik jest obowiązany potwierdzić na piśmie zapoznanie się z przepisami oraz zasadami bezpieczeństwa i higieny pracy.
Miejsce złożenia dokumentu:
Instrukcja BHP dla Obsługi kutra do mięsa powinna być umieszczona w łatwo dostępnym dla pracownika miejscu, a każdy pracownik powinien być zapoznany z instrukcją urządzenia wykorzystywanego na stanowisku pracy. Dodatkowo po zapoznaniu się z instrukcją, każdy pracownik zobowiązany jest własnoręcznym podpisem potwierdzić fakt zapoznania się z nią.
Dokument przeznaczy dla:
firmy
Miejsce zastosowania:
Przedsiębiorstwo
Słowa kluczowe:
kuter do mięsa,masarnia,produkcja mięsa,bhp przy produkcji mięsa,bhp,przepisy bhp,instrukcja bhp,
Podstawa prawna dokumentu:
Kodeks pracy: art. 2374 |
Inne dokumeny z kategorii Instrukcje BHP
![]() |
Instrukcja BHP dla Obsługi nożyc mechanicznychGotowa instrukcja BHP dla Obsługi nożyc mechanicznych , która powinna się znajdować w każdym przedsiębiorstwie budowlanym gdzie do pracy używane są nożyce mechaniczne do... |
Zobacz | Pobierz |
![]() |
Instrukcja BHP dla Obsługi komputera oraz drukarkiGotowa Instrukcja BHP dla Obsługi komputera oraz drukarki , która powinna się znajdować w każdym przedsiębiorstwie gdzie do pracy wykorzystywana jest komputer i drukarka . |
Zobacz | Pobierz |
![]() |
Instrukcja BHP dla obsługi myjni automatycznejInstrukcja BHP dla obsługi myjni automatycznej powinna znajdować się na każdej myjni samochodowej, jak również stacji paliw, gdzie znajduje się myjnia automatyczna. |
Zobacz | Pobierz |
![]() |
Instrukcja BHP dla SprzątaczkiGotowa instrukcja BHP dla Sprzątaczki , która powinna się znajdować w każdym przedsiębiorstwie, gdzie przewidziane jest stanowisko pracy Sprzątaczki . |
Zobacz | Pobierz |
![]() |
Instrukcja BHP dla Obsługi drabinyGotowa Instrukcja BHP dla Obsługi drabiny , która powinna się znajdować w każdym przedsiębiorstwie gdzie do pracy wykorzystywana jest drabina . |
Zobacz | Pobierz |
![]() |
Instrukcja BHP dla Obsługi wiertarki stołowejGotowa do wydruku Instrukcja BHP dla Obsługi wiertarki stołowej , która powinna znajdować się w każdej firmie zajmującej się wykonywaniem prac remontowych lub produkcyjnych, w... |
Zobacz | Pobierz |
![]() |
Instrukcja BHP dla Obsługi bigówkiGotowa instrukcja BHP dla Obsługi bigówki , która powinna się znajdować w każdym przedsiębiorstwie gdzie do pracy używana jest bigówka - np. firmy introligatorskie. |
Zobacz | Pobierz |
![]() |
Instrukcja BHP dla obsługi Gaśnicy ProszkowejInstrukcja BHP dla obsługi Gaśnicy Proszkowej powinna znajdować się w każdej firmie gdzie do bezpieczeństwa wykorzystywana jest właśnie Gaśnica Proszkowa. |
Zobacz | Pobierz |
![]() |
Instrukcja mycia rąkJest to Gotowa instrukcja mycia rąk , która powinna znajdować się w każdym przedsiębiorstwie - np. restauracji, sklepie spożywczym, barze szybkiej obsługi - gdzie pracownicy mają... |
Zobacz | Pobierz |