
Instrukcja BHP dla Pracowników handlowych branży spożywczej
Przeznaczenie dokumentu:
Gotowa instrukcja BHP dla pracowników handlowych branży spożywczej, która powinna się znajdować w każdym przedsiębiorstwie z branży spożywczej gdzie jest miejsce pracy handlowiec.
Uwagi:
Instrukcja w szczegółowy sposób opisuje następujące zagadnienia:
1. Wymogi stawiane pracownikom
2. Czynności zabronione
3. Higiena pracy
4. Zabronione rzeczy do wykonywania w pomieszczeniach
5. Podstawowe czynności do wykonania po zakończeniu pracy
Informacje techniczne:
Instrukcja zapisana jest jako dokument tekstowy, który można od razu wydrukować. Istnieje możliwość edycji instrukcji za pomocą aplikacji MS Office lub OpenOffice.
Inne:
Ustawa Kodeks Pracy Art. 237.
§ 1. Pracodawca jest obowiązany zaznajamiać pracowników z przepisami i zasadami bezpieczeństwa i higieny pracy dotyczącymi wykonywanych przez nich prac.
§ 2. Pracodawca jest obowiązany wydawać szczegółowe instrukcje i wskazówki dotyczące bezpieczeństwa i higieny pracy na stanowiskach pracy.
§ 3. Pracownik jest obowiązany potwierdzić na piśmie zapoznanie się z przepisami oraz zasadami bezpieczeństwa i higieny pracy.
Miejsce złożenia dokumentu:
Instrukcja BHP dla pracowników handlowych branży spożywczej powinna być umieszczona w łatwo dostępnym dla pracownika miejscu, a każdy pracownik powinien być zapoznany z instrukcją urządzenia wykorzystywanego na stanowisku pracy. Dodatkowo po zapoznaniu się z instrukcją, każdy pracownik zobowiązany jest własnoręcznym podpisem potwierdzić fakt zapoznania się z nią.
Dokument przeznaczy dla:
firmy
Miejsce zastosowania:
Przedsiębiorstwo
Słowa kluczowe:
bhp,instrukcja bhp,bhp spożywka,przedsiębiorstwo spożywcze,instrukcja bezpieczeństwa i higieny pracy,ppoż,prawo pracy,
Podstawa prawna dokumentu:
Kodeks pracy: art. 2374 |
Inne dokumeny z kategorii Instrukcje BHP
![]() |
Instrukcja BHP dla Prac ślusarskichGotowa instrukcja BHP dla Prac ślusarskich , która powinna się znajdować w każdym przedsiębiorstwie prowadzącym prace ślusarskie. |
Zobacz | Pobierz |
![]() |
Instrukcja BHP dla Obsługi trzonu kuchennego gazowegoGotowa instrukcja BHP dla Obsługi trzonu kuchennego gazowego , która powinna się znajdować w każdej firmie gastronomicznej, która posiada na swoim wyposażeniu kuchnie gazowe. |
Zobacz | Pobierz |
![]() |
Instrukcja BHP dla Robót malarskichGotowa instrukcja BHP dla Robót malarskich , która powinna znajdować się w każdej firmie świadczącej usługi wykończeniowe budynków. |
Zobacz | Pobierz |
![]() |
Instrukcja BHP dla ochroniarzaGotowa instrukcja BHP dla ochroniarza , która powinna się znajdować w każdym przedsiębiorstwie, gdzie przewidziane jest stanowisko pracy Frezer . |
Zobacz | Pobierz |
![]() |
Instrukcja BHP dla Prac dekarskichGotowa instrukcja BHP dla Prac dekarskich , która powinna się znajdować w każdej firmie prowadzącej działalność dekarską. |
Zobacz | Pobierz |
![]() |
Instrukcja BHP dla Obsługi piły tarczowej do cięcia mięsa i kościGotowa instrukcja BHP dla Obsługi piły tarczowej do cięcia mięsa i kości , którą można od razu \"wdrożyć\" w życie. |
Zobacz | Pobierz |
![]() |
Instrukcja BHP dla Wózka jezdniowego i podnośnikowegoGotowa instrukcja BHP dla Wózka jezdniowego i podnośnikowego , który powinien znajdować się w każdej firmie, która korzysta z wózków jezdniowych i podnośnikowych (np. hurtownie,... |
Zobacz | Pobierz |
![]() |
Instrukcja BHP dla Obsługi betoniarkiGotowa do wydruku Instrukcja BHP dla Obsługi betoniarki , która powinna znajdować się w każdej firmie zajmującej się wykonywaniem prac budowlanych, w których używana jest betoniarka. |
Zobacz | Pobierz |
![]() |
Instrukcja BHP dla Obsługi tokarkiGotowa instrukcja BHP dla Obsługi tokarki , która powinna się znajdować w każdym przedsiębiorstwie, gdzie wykorzystywana jest tokarka. |
Zobacz | Pobierz |
![]() |
Instrukcja BHP dla Obsługi nożyc mechanicznychGotowa instrukcja BHP dla Obsługi nożyc mechanicznych , która powinna się znajdować w każdym przedsiębiorstwie budowlanym gdzie do pracy używane są nożyce mechaniczne do... |
Zobacz | Pobierz |