
Instrukcja BHP dla Pracowników handlowych branży spożywczej
Przeznaczenie dokumentu:
Gotowa instrukcja BHP dla pracowników handlowych branży spożywczej, która powinna się znajdować w każdym przedsiębiorstwie z branży spożywczej gdzie jest miejsce pracy handlowiec.
Uwagi:
Instrukcja w szczegółowy sposób opisuje następujące zagadnienia:
1. Wymogi stawiane pracownikom
2. Czynności zabronione
3. Higiena pracy
4. Zabronione rzeczy do wykonywania w pomieszczeniach
5. Podstawowe czynności do wykonania po zakończeniu pracy
Informacje techniczne:
Instrukcja zapisana jest jako dokument tekstowy, który można od razu wydrukować. Istnieje możliwość edycji instrukcji za pomocą aplikacji MS Office lub OpenOffice.
Inne:
Ustawa Kodeks Pracy Art. 237.
§ 1. Pracodawca jest obowiązany zaznajamiać pracowników z przepisami i zasadami bezpieczeństwa i higieny pracy dotyczącymi wykonywanych przez nich prac.
§ 2. Pracodawca jest obowiązany wydawać szczegółowe instrukcje i wskazówki dotyczące bezpieczeństwa i higieny pracy na stanowiskach pracy.
§ 3. Pracownik jest obowiązany potwierdzić na piśmie zapoznanie się z przepisami oraz zasadami bezpieczeństwa i higieny pracy.
Miejsce złożenia dokumentu:
Instrukcja BHP dla pracowników handlowych branży spożywczej powinna być umieszczona w łatwo dostępnym dla pracownika miejscu, a każdy pracownik powinien być zapoznany z instrukcją urządzenia wykorzystywanego na stanowisku pracy. Dodatkowo po zapoznaniu się z instrukcją, każdy pracownik zobowiązany jest własnoręcznym podpisem potwierdzić fakt zapoznania się z nią.
Dokument przeznaczy dla:
firmy
Miejsce zastosowania:
Przedsiębiorstwo
Słowa kluczowe:
bhp,instrukcja bhp,bhp spożywka,przedsiębiorstwo spożywcze,instrukcja bezpieczeństwa i higieny pracy,ppoż,prawo pracy,
Podstawa prawna dokumentu:
Kodeks pracy: art. 2374 |
Inne dokumeny z kategorii Instrukcje BHP
![]() |
Instrukcja mycia rąkJest to Gotowa instrukcja mycia rąk , która powinna znajdować się w każdym przedsiębiorstwie - np. restauracji, sklepie spożywczym, barze szybkiej obsługi - gdzie pracownicy mają... |
Zobacz | Pobierz |
![]() |
Instrukcja BHP przy produkcji pieczywa cukierniczegoGotowa Instrukcja BHP przy produkcji pieczywa cukierniczego , która powinna się znajdować w każdym przedsiębiorstwie cukierniczym gdzie produkowane jest pieczywo cukiernicze ... |
Zobacz | Pobierz |
![]() |
Instrukcja BHP dla Obsługi wyparzacza gastronomicznegoGotowa instrukcja BHP dla Obsługi wyparzacza gastronomicznego , która powinna się znajdować w każdym przedsiębiorstwie gdzie do pracy używana jest wyparzacz gastronomiczny -... |
Zobacz | Pobierz |
![]() |
Instrukcja BHP dla Eksploatacji kotłów parowych i wodnychGotowa instrukcja BHP dla Eksploatacji kotłów parowych i wodnych , która powinna się znajdować w każdej firmie, w której używane są kotły parowe lub wodne. |
Zobacz | Pobierz |
![]() |
Instrukcja BHP dla Obsługi rusztowania jezdnego RJ 1100Gotowa instrukcja BHP dla Obsługi rusztowania jezdnego RJ 1100 , które powinno znajdować się w każdej firmie (np. budowlanej, remontowej), w której wykorzystywane są rusztowania... |
Zobacz | Pobierz |
![]() |
Instrukcja BHP dla Obsługi dłutownicyGotowa instrukcja BHP dla Obsługi dłutownicy , która powinna się znajdować w każdym przedsiębiorstwie gdzie do pracy używana jest dłutownica - strugarka pionowa. |
Zobacz | Pobierz |
![]() |
Instrukcja BHP dla Obsługi maszynki do mięsaGotowa instrukcja BHP dla Obsługi maszynki do mięsa , która powinna się znajdować w każdym przedsiębiorstwie mięsnym gdzie używana jest maszynka do mięsa. |
Zobacz | Pobierz |
![]() |
Instrukcja AlarmowaGotowa do wydruku Instrukcja Alarmowa , która powinna znajdować się w każdej firmie - od 1 osobowych po duże korporacje. |
Zobacz | Pobierz |
![]() |
Instrukcja BHP dla Obsługi kutra do mięsaGotowa instrukcja BHP dla Obsługi kutra do mięsa , która powinna się znajdować w każdym przedsiębiorstwie gdzie do pracy używana jest kuter do mięsa - w przemyśle mięsnym. |
Zobacz | Pobierz |
![]() |
Instrukcja BHP dla Obsługi frezarki pionowejGotowa instrukcja BHP dla Obsługi frezarki pionowej , która powinna się znajdować w każdym przedsiębiorstwie, gdzie wykorzystywana jest frezarka. |
Zobacz | Pobierz |