
Instrukcja BHP dla Obsługi kutra do mięsa
Przeznaczenie dokumentu:
Gotowa instrukcja BHP dla Obsługi kutra do mięsa, która powinna się znajdować w każdym przedsiębiorstwie gdzie do pracy używana jest kuter do mięsa - w przemyśle mięsnym.
Uwagi:
Instrukcja określa w szczegółowy sposób następujące zagadnienia:
1. Określenie pracownika, który może pracować z urządzeniem
2. Czynności podczas wykonywania pracy przy pomocy kutra do mięsa
3. Czynności zabronione
4. Czynności do wykonania po ukończeniu pracy
5. Uwagi końcowe - postępowanie w przypadku wypadku, pożaru, itp.
Informacje techniczne:
Instrukcja zapisana jest jako dokument tekstowy, który można od razu wydrukować. Istnieje możliwość edycji instrukcji za pomocą aplikacji MS Office lub OpenOffice.
Inne:
Ustawa Kodeks Pracy Art. 237.
§ 1. Pracodawca jest obowiązany zaznajamiać pracowników z przepisami i zasadami bezpieczeństwa i higieny pracy dotyczącymi wykonywanych przez nich prac.
§ 2. Pracodawca jest obowiązany wydawać szczegółowe instrukcje i wskazówki dotyczące bezpieczeństwa i higieny pracy na stanowiskach pracy.
§ 3. Pracownik jest obowiązany potwierdzić na piśmie zapoznanie się z przepisami oraz zasadami bezpieczeństwa i higieny pracy.
Miejsce złożenia dokumentu:
Instrukcja BHP dla Obsługi kutra do mięsa powinna być umieszczona w łatwo dostępnym dla pracownika miejscu, a każdy pracownik powinien być zapoznany z instrukcją urządzenia wykorzystywanego na stanowisku pracy. Dodatkowo po zapoznaniu się z instrukcją, każdy pracownik zobowiązany jest własnoręcznym podpisem potwierdzić fakt zapoznania się z nią.
Dokument przeznaczy dla:
firmy
Miejsce zastosowania:
Przedsiębiorstwo
Słowa kluczowe:
kuter do mięsa,masarnia,produkcja mięsa,bhp przy produkcji mięsa,bhp,przepisy bhp,instrukcja bhp,
Podstawa prawna dokumentu:
Kodeks pracy: art. 2374 |
Inne dokumeny z kategorii Instrukcje BHP
![]() |
Instrukcja BHP dla obsługi frytkownicyInstrukcja BHP dla obsługi frytkownicy , która powinna się znajdować w firmach gastronomicznych posiadających frytkownice. |
Zobacz | Pobierz |
![]() |
Instrukcja BHP dla Magazynu tarcicyGotowa instrukcja BHP dla Magazynu tarcicy , którą można od razu \"wdrożyć\" w życie. |
Zobacz | Pobierz |
![]() |
Instrukcja AlarmowaGotowa do wydruku Instrukcja Alarmowa , która powinna znajdować się w każdej firmie - od 1 osobowych po duże korporacje. |
Zobacz | Pobierz |
![]() |
Instrukcja Pierwszej Pomocy - OdmrożeniaGotowa Instrukcja Pierwszej Pomocy - Odmrożenia powinna znajdować się w każdej firmie gdzie może przytrafić się wypadek związany z odmrożeniami - firmy mięsne, chłodnie, itp., jak... |
Zobacz | Pobierz |
![]() |
Instrukcja BHP dla Obsługi laminatoraGotowa do wydruku Instrukcja BHP dla Obsługi laminatora , która powinna znajdować się w każdym punkcie gdzie oferowane są usługi laminowania (punkty ksero, sklepy papiernicze, etc.)... |
Zobacz | Pobierz |
![]() |
Instrukcja BHP dla stanowiska KasjeraInstrukcja BHP dla stanowiska Kasjera , która powinna się znajdować w każdym sklepie zatrudniającym kasjerów. |
Zobacz | Pobierz |
![]() |
Instrukcja Pierwszej Pomocy - WstrząsGotowa Instrukcja Pierwszej Pomocy - Wstrząs powinna znajdować się w każdej firmie gdzie może przytrafić się wypadek jak również w placówkach medycznych. |
Zobacz | Pobierz |
![]() |
Instrukcja BHP dla Piły do cięcia asfaltuGotowa do wydruku Instrukcja BHP dla Piły do cięcia asfaltu , która powinna znajdować się w każdej firmie zajmującej się wykonywaniem prac drogowych. |
Zobacz | Pobierz |
![]() |
Instrukcja BHP dla Obsługi frezarki pionowejInstrukcja BHP dla obsługi frezarki pionowej powinna znajdować się w każdym przedsiębiorstwie, gdzie do pracy wykorzystana jest frezarka pionowa. |
Zobacz | Pobierz |
![]() |
Instrukcja BHP dla Obsługi nożyc gilotynowychGotowa instrukcja BHP dla Obsługi nożyc gilotynowych przeznaczona jest dla każdego przedsiębiorstwa, które do cięcia blachy wykorzystuje nożyce gilotynowe. |
Zobacz | Pobierz |