
Instrukcja BHP dla Eksploatacji kotłów parowych i wodnych
Przeznaczenie dokumentu:
Gotowa instrukcja BHP dla Eksploatacji kotłów parowych i wodnych, która powinna się znajdować w każdej firmie, w której używane są kotły parowe lub wodne.
Uwagi:
Instrukcja w szczegółowy sposób opisuje następujące zagadnienia:
1. Warunki dopuszczenia do pracy z kotłami
2. Czynności, jakie należy wykonać przed przystąpieniem do pracy z urządzeniem
3. Zasady i sposoby bezpiecznego używania kotłów
4. Czynności, jakie należy podjąć po zakończeniu pracy z urządzeniem
5. Zasady postępowania w sytuacjach awaryjnych
Informacje techniczne:
Instrukcja zapisana jest jako dokument tekstowy, który można od razu wydrukować. Istnieje możliwość edycji instrukcji za pomocą aplikacji MS Office lub OpenOffice.
Inne:
Ustawa Kodeks Pracy Art. 237.
§ 1. Pracodawca jest obowiązany zaznajamiać pracowników z przepisami i zasadami bezpieczeństwa i higieny pracy dotyczącymi wykonywanych przez nich prac.
§ 2. Pracodawca jest obowiązany wydawać szczegółowe instrukcje i wskazówki dotyczące bezpieczeństwa i higieny pracy na stanowiskach pracy.
§ 3. Pracownik jest obowiązany potwierdzić na piśmie zapoznanie się z przepisami oraz zasadami bezpieczeństwa i higieny pracy.
Miejsce złożenia dokumentu:
Instrukcja BHP dla Eksploatacji kotłów parowych i wodnych powinna być umieszczona w łatwo dostępnym dla pracownika miejscu, a każdy pracownik powinien być zapoznany z instrukcją urządzenia wykorzystywanego na stanowisku pracy. Dodatkowo po zapoznaniu się z instrukcją, każdy pracownik zobowiązany jest własnoręcznym podpisem potwierdzić fakt zapoznania się z nią.
Dokument przeznaczy dla:
firmy
Miejsce zastosowania:
Przedsiębiorstwo
Słowa kluczowe:
bhp kocioł,bhp,instrukcja bhp,kocioł parowy,kocioł wodny,wodny,parowy,bhp parowy,bhp wodny
Podstawa prawna dokumentu:
Kodeks pracy: art. 2374 |
Inne dokumeny z kategorii Instrukcje BHP
![]() |
Instrukcja BHP dla Obsługi szlifierkiGotowa instrukcja BHP dla Obsługi szlifierki , która powinna się znajdować w każdym przedsiębiorstwie gdzie używana jest szlifierka. |
Zobacz | Pobierz |
![]() |
Instrukcja BHP dla Obsługi zwijarki do blachGotowa Instrukcja BHP dla Obsługi zwijarki do blach , która powinna się znajdować w każdym przedsiębiorstwie gdzie do pracy wykorzystywana jest zwijarka do blach . |
Zobacz | Pobierz |
![]() |
Instrukcja Przeciwpożarowa dla stacji paliw płynnychGotowa Instrukcja Przeciwpożarowa dla stacji paliw płynnych powinna znajdować się na każdej stacji, która posiada w swojej ofercie dystrybucję benzyny czy też oleju napędowego. |
Zobacz | Pobierz |
![]() |
Instrukcja BHP dla Pras do metaluGotowa instrukcja BHP dla Pras do metalu , która powinna się znajdować w każdym przedsiębiorstwie gdzie wykorzystywana jest prasa do metalu. |
Zobacz | Pobierz |
![]() |
Instrukcja BHP dla FrezeraGotowa instrukcja BHP dla Frezera , która powinna się znajdować w każdym przedsiębiorstwie, gdzie przewidziane jest stanowisko pracy Frezer . |
Zobacz | Pobierz |
![]() |
Instrukcja BHP dla Wózka jezdniowego i podnośnikowegoGotowa instrukcja BHP dla Wózka jezdniowego i podnośnikowego , który powinien znajdować się w każdej firmie, która korzysta z wózków jezdniowych i podnośnikowych (np. hurtownie,... |
Zobacz | Pobierz |
![]() |
Instrukcja BHP dla Obsługi wyważarki kół samochodowychGotowa instrukcja BHP dla Obsługi wyważarki kół samochodowych , którą można od razu \"wdrożyć\" w życie. |
Zobacz | Pobierz |
![]() |
Instrukcja BHP i PPOŻ przy eksploatacji urządzeń oświetlenia elektrycznegoGotowa Instrukcja BHP i PPOŻ przy eksploatacji urządzeń oświetlenia elektrycznego , która powinna się znajdować w każdym przedsiębiorstwie gdyż w każdej firmie wykorzystywane jest... |
Zobacz | Pobierz |
![]() |
Instrukcja BHP w zbiornikach, wnętrzach urządzeń technicznych i innych niebezpiecznych przestrzeniach zamkniętychGotowa Instrukcja BHP w zbiornikach, wnętrzach urządzeń technicznych i innych niebezpiecznych przestrzeniach zamkniętych , która powinna się znajdować w każdym przedsiębiorstwie... |
Zobacz | Pobierz |
![]() |
Instrukcja Sanitarna zmywania naczyń stołowych w zakładach żywienia zbiorowegoW sytuacji gdy prowadzisz restaurację, bar, czy też inny obiekt żywienia zbiorowego - jednym z niezbędnych dokumentów jaki musisz posiadać jest Instrukcja Sanitarna zmywania naczyń... |
Zobacz | Pobierz |