
Instrukcja BHP dla blacharza-lakiernika
Przeznaczenie dokumentu:
Gotowa instrukcja BHP dla blacharza-lakiernika, która powinna się znajdować w każdym przedsiębiorstwie, gdzie przewidziane jest stanowisko pracy blacharz-lakiernik.
Uwagi:
Instrukcja w szczegółowy sposób opisuje następujące zagadnienia:
1. Określenie pracownika mogącego pracować na danym stanowisku
2. Czynności jakie pracownik powinien wykonać przed rozpoczęciem pracy
3. Czynności blacharza-lakiernika w trakcie wykonywania pracy
4. Czynności zakazane
5. Czynności po zakończeniu pracy
Informacje techniczne:
Instrukcja zapisana jest jako dokument tekstowy, który można od razu wydrukować. Istnieje możliwość edycji instrukcji za pomocą aplikacji MS Office lub OpenOffice.
Inne:
Ustawa Kodeks Pracy Art. 237.
§ 1. Pracodawca jest obowiązany zaznajamiać pracowników z przepisami i zasadami bezpieczeństwa i higieny pracy dotyczącymi wykonywanych przez nich prac.
§ 2. Pracodawca jest obowiązany wydawać szczegółowe instrukcje i wskazówki dotyczące bezpieczeństwa i higieny pracy na stanowiskach pracy.
§ 3. Pracownik jest obowiązany potwierdzić na piśmie zapoznanie się z przepisami oraz zasadami bezpieczeństwa i higieny pracy.
Miejsce złożenia dokumentu:
Instrukcja BHP dla blacharza-lakiernika powinna być umieszczona w łatwo dostępnym dla pracownika miejscu, a każdy pracownik powinien być zapoznany z instrukcją urządzenia wykorzystywanego na stanowisku pracy. Dodatkowo po zapoznaniu się z instrukcją, każdy pracownik zobowiązany jest własnoręcznym podpisem potwierdzić fakt zapoznania się z nią.
Dokument przeznaczy dla:
firmy
Miejsce zastosowania:
Przedsiębiorstwo
Słowa kluczowe:
blacharz,lakiernik,bhp blacharz,bhp lakiernik,bezpieczeństwo i higiena pracy,bhp,instrukcja bezpieczeństwa i higieny pracy,bezpieczna praca,
Pobierz terazInne dokumeny z kategorii Instrukcje BHP
![]() |
Regulamin organizacji wycieczek szkolnychW każdej szkole organizowane są wycieczki szkolne . By wszystko odbyło się zgodnie z przepisami - każda ze szkół powinna posiadać własny Regulamin organizacji wycieczek... |
Zobacz | Pobierz |
![]() |
Instrukcja BHP Obsługi agregatów prądotwórczychGotowa instrukcja BHP Obsługi agregatów prądotwórczych , która powinna się znajdować w każdym przedsiębiorstwie gdzie są używane agregaty prądotwórcze. |
Zobacz | Pobierz |
![]() |
Instrukcja BHP dla Obsługi urządzeń i instalacji energetycznychGotowa Instrukcja BHP dla Obsługi urządzeń i instalacji energetycznych , która powinna się znajdować w każdym przedsiębiorstwie energetycznym gdzie do zadań pracownika należy... |
Zobacz | Pobierz |
![]() |
Instrukcja BHP dla ŚlusarzaGotowa instrukcja BHP dla Ślusarza , która powinna się znajdować w każdym przedsiębiorstwie, gdzie przewidziane jest stanowisko pracy Ślusarz . |
Zobacz | Pobierz |
![]() |
Instrukcja BHP dla Obsługi maszyn szyjącychGotowa instrukcja BHP dla Obsługi maszyn szyjących , która powinna się znajdować w zakładach krawieckich (oraz innych miejscach gdzie wykorzystywane są maszyny do szycia). |
Zobacz | Pobierz |
![]() |
Karta szkolenia wstępnego w dziedzinie bezpieczeństwa i higieny pracyKarta szkolenia wstępnego w dziedzinie bezpieczeństwa i higieny pracy przeznaczona jest dla potwierdzenia przez pracownika odbycia szkolenia z zakresu Bezpieczeństwa i Higieny Pracy. |
Zobacz | Pobierz |
![]() |
Instrukcja BHP w laboratoriumGotowa Instrukcja BHP w laboratorium , która powinna się znajdować w każdym przedsiębiorstwie gdzie prowadzone są prace laboratoryjne - związane z próbkami chemicznymi. |
Zobacz | Pobierz |
![]() |
Instrukcja BHP dla Obsługi mieszarkiGotowa do wydruku Instrukcja BHP dla Obsługi mieszarki , która powinna znajdować się w każdej firmie zajmującej się wykonywaniem prac budowlanych jak i remontowych, w których... |
Zobacz | Pobierz |
![]() |
Instrukcja BHP przy pracach zbrojarskichGotowa instrukcja BHP przy pracach zbrojarskich , która powinna się znajdować w każdym przedsiębiorstwie gdzie wykonywane są zbrojenia np. firmy budowlane. |
Zobacz | Pobierz |
![]() |
Instrukcja BHP dla obsługi frytkownicyInstrukcja BHP dla obsługi frytkownicy , która powinna się znajdować w firmach gastronomicznych posiadających frytkownice. |
Zobacz | Pobierz |